App idé och lansering

Hur du skapar en företagsapp

Har du en app idé som är riktigt bra?

Vi har utvecklat appar och arbetat med programmering i över 10 år och många frågar oss hur det går till att bygga en app från idé till färdiglanserad app.

Allt startar med en idé och en vision om någonting som du vill uppnå eller förbättra. I vissa fall är det en helt ny idé och i andra fall så har man idéer på hur existerande appar skulle kunna förbättras och sätta sin egen touch på. Många lyckade appar är just förbättringar av redan existerande appar, det kan vara att leverera samma innehåll med en annan prismodell eller leverera ett uppdaterat innehåll.

Om du har en idé eller en tanke på vad du vill göra för app så hjälper vi dig att skapa appen, precis som du vill ha den!

Prototyp

Ett app-projekt består huvudsakligen av 2 faser, prototyp och apptillverkning. Prototyp: 
Vi skapar en tydlig och fin prototyp med det grafiska designarbetet, era önskade funktioner och ett projektupplägg som sammanfattar hela appen.

Apptillverkning


Här skapar vi den fullskaliga appen med programmering, innehåll, UX-design och användartestning. Det kan även vara skapande av övriga digitala komponenter och implementering av API:er till externa tjänster tex inlogg och servrar.

Så får du din app att lyfta!

Det finns miljontals appar på App Store och Google Play. Många företag missar dock helt att jobba med de grundläggande stegen som är avgörande för att din app ska få bra spridning, nämligen App Store Optimering! 

Begreppet ASO (App Store Optimering) handlar om att optimera ditt skyltfönster i app butikerna så att din app visas högst upp.

Hur får jag den mest synliga och bästa platspositionen i app butikerna?

✅ Skapa intressanta och levande screenshots så att dina besökare får en bra känsla för din app och visar att din app är lättanvänd och att den utför det den ska. Detta skapar förtroende och genererar fler nedladdningar.

✅ Sökord är nyckeln! Man ska alltid optimera sin synlighet på App Store och i Play butiken eftersom en väl genomförd App Store optimering sänker kostnaderna för användarförvärv och du får kontinuerlig organisk tillväxt! 

✅ Ett mycket effektivt sätt att optimera sin ranking i app butikerna är att kontinuerligt optimera sin app-text, ha en bra och sammanfattande app beskrivning samt att välja strategiska nyckelord.

 

Vilka är fördelarna med App Store Optimering?

  • Ökad organisk tillväxt
  • Uppnå målet med lägre annonseringskostnader
  • Större räckvidd och ökad synlighet
  • Högre ranking i appbutikernas sökmotorer
  • Enklare för kunder att hitta till din app

När ska man optimera?

Vid lansering och vid nya uppdateringar och när man vill få större spridning ska man optimera sin app. Appbutikerna känner av att din app är aktiv och modern vilket gör att den visas högre upp än äldre och inaktiva appar som inte uppdateras så ofta.

Är det möjligt att App Store optimera efter första lanseringen?

Ja, det går alltid att optimera i efterhand och ett extra bra tillfälle att optimera sin app är när man vill få högre konverteringsgrad vid annonsering.

Hur går man tillväga för att genomföra en App Store optimering?

App Store och Google Play har gjort det enkelt att låta en extern appbyrå exempelvis Appway Marketing AB med specialiserade App Store optimerare, sköta din ASO.

Boka ett möte så hjälper vi gärna dig!

Tycker du att apputveckling verkar intressant för ditt företag eller varumärke, kontakta oss!

KONTAKT

Appway Marketing AB, Österåker Berga 1, Vingåker, Sweden

E-post: kontakt@appway.se

APPWAY MARKETING AB

Appway Marketing AB – Tech House med fokus på ditt företags lönsamhet.

FÖLJ OSS

Copyright © All Rights Reserved.