Kategorier
Artificiell Intelligens

AI som konkurrensfördel

I vår första del i AI Sommarspecial förklarade vi några grundläggande begrepp som kan vara bra att känna till. I den här delen tänkte vi förklara hur du kan öka ROI med hjälp av AI samt hur AI och ChatGPT kan användas inom företagande. 

Varför ska man använda AI i sitt företagande? 

För att nå affärsmålen, ökad lönsamhet och förbättrat arbetsflöde. Det är bara en tidsfråga innan alla företag använder AI i sin verksamhet. Det gäller att vara lyhörd, nyfiken och aktivt jobba för att förstå AI:ns kraft och effektivitet i att utföra arbetsuppgifter.

Visste du att företag som använder artificiell intelligens har en konkurrensfördel gentemot konkurrenterna? Genom att använda AI kan företag effektivisera verksamheten, förbättra kundupplevelsen och på så sätt öka lönsamheten. Genom att implementera AI-teknik kan företag automatisera uppgifter, leverera snabbare, få kontroll över kostnader och få en bättre förståelse för sina kunder.

Hur kan AI ge ökad konkurrenskraft?

Idag används AI inom många olika områden och inom många olika branscher. Vi använder dagligen AI utan att vi tänker på det till exempel när vi använder sökmotorer, översättningstjänster och digitala assistenter som Amazons Alexa och Apples Siri. AI kan också användas för att automatisera arbetsuppgifter och kommer på sikt att ta över en stor del av rutinmässiga och tidsödande uppgifter så det finns många fördelar med AI. Möjligheten att blixtsnabbt analysera stora mängder data eller skapa robotar som kan utföra arbeten i farliga miljöer.

Nyckeln till framgång i dagens företag finns i AI! Dagens Industri publicerade nyligen en artikel där de berättar om att bolag som vill finnas i framkant bör applicera AI i sin verksamhet. AI kan verkligen hjälpa företag att nå sina verksamhetsmål, försäljningsmål och hållbarhetsmål. AI kan också sortera stora mängder information och upptäcka mönster och användas i statistik för att identifiera trender inom specifika branscher. AI kommer garanterat att vara en konkurrenskraft inom många verksamheter!

Visste du detta om AI:

💎 En AI är expert på att lära sig identifiera komplexa samband på mycket kort tid vilket du kan använda för att skapa bättre affärer.

 💎 En AI är ett mycket bra verktyg för att automatisera manuella och standardiserade rutinuppgifter.

💎 En AI är ett smart sätt att hjälpa människor att utföra arbetsuppgifter snabbare och bättre. Och att kunna hjälpa till att fatta bättre affärsbeslut.

AI är här för att stanna och det är bara en tidsfråga innan alla företag använder artificiell intelligens i sin verksamhet. Nu gäller det att vara först med att använda AI på rätt plats i företaget så att du hinner ta tillvara de största konkurrensfördelarna innan konkurrenterna hinner hänga med på tåget.

Behöver du hjälp med att identifiera möjligheterna med AI inom just ditt affärsområde? 

Vi hjälper företag att snabbare nå verksamhetsmålen via AI och digitalisering. AI-strategier, automatisering, digital optimering, appar och UX är våra expertisområden. Populära produkter just nu: AI-föreläsningen AI in Business, länk: https://www.appway.se/artificiell-intelligens-in-business/# 

Kontakta oss om du vill lyckas inom Artificiell Intelligens för att snabbare nåverksamhetsmålen!

#AppwayMarketingAB #företagande #ai #försäljning#marknadsföring #apputveckling #affärsutveckling#appar #företagande #försäljning #marknadsföring#UX #strategi #AIföreläsning

Kategorier
Artificiell Intelligens

Vad är AI egentligen och vad kan jag ha för nytta av det i mitt företagande? 

Vad är AI och vad kan jag ha för nytta av det i mitt företagande?

Frågan kommer varje dag från intresserade företagare på alla nivåer och jag tänkte här i mitt AI Sommarspecial förklara närmare. Här kommer några grundläggande begrepp som kan vara bra att känna till.

AI, artificiell intelligens är en övergripande teknik som gör datorer mer intelligenta och människoliknande och som kan lära sig att resonera, uppfatta och lösa problem, vara kreativa och arbeta självständigt vilket besparar företaget tid och resurser.

Hur kan AI skapa lönsamhet?

Machine learning är en underkategori av AI. Tekniken som ligger bakom att träna datorer att självständigt förstå och genom att hantera stora mängder data lära sig att tolka information och förutse komplexa mönster vilket skapar djupa insikter och ligger tillgrund för bättre affärsbeslut och ökad lönsamhet.

Kan artificiell intelligens öka produktiviteten?

Ja, det finns flera sorters AI applikationer som kan öka produktiviteten. ChatGPT är en form av machine learning och är en AI applikation som tränats på enorma mängder data från internet för att kunna ta fram meningsfull text för att sedan kunna uttryckas i skrift. ChatGPT är baserad på naturlig språkinlärning (NLP) vilket gör att svaren du får är som om du chattade med en riktig människa och när du använder den på ett strategiskt sätt kan öka produktiviteten och skapa konkurrensfördelar.

I min föreläsning AI in business förklarar jag hur man kan öka lönsamheten med hjälp av AI samt hur AI och ChatGPT kan användas inom företagande. Jag delar även med mig av nyckelinsikter och metoder som du direkt applicera för att öka lönsamheten. Missa inte det! Boka en föreläsning via: https://www.appway.se

#AppwayMarketingAB #företagande #ai #försäljning #marknadsföring #apputveckling #affärsutveckling #appar #företagande #försäljning #marknadsföring #UX #strategi #AIföreläsning

Vi hjälper företag att snabbare nå verksamhetsmålen via AI och digitalisering. AI-strategier, automatisering, digital optimering, appar och UX är våra expertisområden. Populära produkter just nu: AI-föreläsningen AI in Business, länk: https://www.appway.se/artificiell-intelligens-in-business/# 

Kontakta oss om du vill lyckas inom Artificiell Intelligens för att snabbare nå verksamhetsmålen!